Prijemni ispit za upis u prvi razred osnovne baletske škole – 22. maj

 
U subotu 22.5. od 16 do 18h održaće se prijemni ispiti za upis u prvi razred osnovne baletske škole. Pravo upisa imaju dečaci i devojčice uzrasta 9 do 12 godina, koji polože prijemni ispit pred stručnom komisijom. 

Prijemni ispiti se obavljaju u malim grupama od po 3 do 4 deteta  i obuhvataju proveru:
– psihofizičkih predispozicija deteta (elastičnost mišića i tetiva, pokretljivost zglobova, koordinacija u ritmu…)
– lekarski pregled (stručna procena psihofizičke spremnosti deteta za pohađanje nastave)
– muzikalnosti deteta
– tancovalnosti – plesnosti deteta
– konstitucije i posturalnog statusa deteta ( proporcija tela, deformiteti kičme i stopala, oblik  i jačina mišića…)

Osnovno baletsko školovanje traje 4 godine i prodrazumeva svakodnevnu nastavu uz živu klavirsku pratnju. Učenici stiču status vanrednih učenika državne baletske škole u Novom Sadu. Po završetku školovanja svi učenici stiču zakonom za to predviđene Sertifikate – Svedočanstvo o završenoj osnovnoj baletskoj školi, sa kojim mogu konkurisati za dalje školovanje u bilo kojoj srednjoj baletskoj školi u Zemlji i/ili inostranstvu. 

Za prijemni ispit neophodno je prijaviti se putem telefona 064/1520247 ili kontakt forme na sajtu škole. Neophodni podaci za prijavu deteta za polaganje prijemnog ispita koji se moraju dostaviti školi do 21.5. su:
– popunjena prijava za prijemni ispit –PRIJAVA I INFORMATOR ZA PRIJEMNI ISPIT  
– priznanica o uplati za polaganje prijemnog ispita pred stručnom komisijom (uplata se može izvršiti na račun škole 170-30017177000-17 ili na pultu škole)
* Neophodno je da dete na prijemni ispit dođe sa vezanom kosom (po mogućstvu punđom) u baletskom trikou ili majci na bretele i šorcu i u soknicama (nikako dugim čarapama). 

Neophodna dokumenta za upis u prvi razred koja se moraju doneti naknadno (do  subote 29.5.) po položenom prijemnom ispitu su:
– kopija izvoda iz matične knjige rođenih 
– lekarska potvrda o izvršenom sportsko-lekarskom pregledu
– popunjena prijava za upis u prvi razred osnovne baletske škole
– popunjen ugovor o pohađanju nastave za prvi razred osnovne baletske škole
– priznanica o uplati avansa školarine za prvi razred osnovne baletske škole (može se uplatiti i u školi pri potpisivanju uovora)
* Sva upisana deca dobijaju poklon paket opreme u septembru mesecu od škole, koji podrazumeva kompletnu baletsku opremu (baletski triko, suknjicu – gornji i donji triko za dečake i 1 mekane baletske patike i pantljike)

Rezultati prijemnih ispita biće dostupni na sajtu i oglasnoj tabli škole najkasnije u ponedeljak 24.5.2021.

Baletski snovi se nastavljaju
Prva generacija upisana 2005. godine je prošle godine uspešno završila školovanje u našem Baletskom centru i stekla diplomu završene osnovne baletske škole, dok su 2 učenice nastavile svoje školovanje u Državnoj baletskoj školi u Beogradu ,,Lujo Davičo”.  
Prva školovana generacija balerina

Neka i snovi vaše dece postanu stvarnost 22. maja u našoj baletskoj školi.
Puno sreće i uspeha želimo svim kandidatima!

Podeli stranu na Facebook-u