Strucni tim

Stručni tim

Saznajte zašto naši polaznici obožavaju da idu na časove baleta…

Koordinator programa, koreograf i profesorka baleta

Ana PflugAna Pflug

dipl. balerina

dipl. prof. sporta

Rodjena 1986. godine u Beogradu. Svoje plesno i pedagoško obrazovanje stiče u baletskoj školi ,,Lujo Davičo”, nakon čega diplomira na specijalističkim akademskim studijama na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na odseku: teorija i metodika plesa u Beogradu i na taj način stiče najviše plesno obrazovanje u našoj zemlji. Tokom studiranja dva puta je bila stipendista, demonstrator na katedri plesova i objavila oko 15 naučnih radova iz oblasti baleta, sporta i psihologije umetnosti. U oktobru 2014. postaje zvanični član Međunarodnog saveta za igru (CID Unesco).

Od 2011. godine počinje da radi kao trener i stručni saradnik PK Mladost u okviru sekcije ,,Školica Klasičnog Baleta Ana Pflug”, a od marta 2013. otvara svoju firmu ,,Baletski Centar Ana Pflug d.o.o.” i počinje sa samostalnim radom u saradnji sa PK Mladost. Pored toga, od 2012. godine osmišljava samostalni projekat ,,BALETSKO POZORIŠTE ZA DECU” čiji je cilje edukacija najmlađih u sferi baletske umetnosti i pozorišta, u okviru koga je postavila koreografiju i bila repetitor za šest autorskih baletskih predstava za decu izvedene više puta u pozorištu Dadov (,,Priča o baletu”, ,,Čudesno pozorište”, Božićna želja”, ,,Uobraženi prinčevi”) i u UK Palilula (,,Putovanje kroz Španiju” ) i u DKCB-u (,,Fantazija o baletu”) . Peta i šesta predstava ,,Fantazija o baletu”, kao i ,,Uobraženi prinčevi” dobijaju podršku od strane Ministarstva kulture i informisanja, prošavši konkurs iz oblasti scenskog strvaralaštva, zahvaljujući kom se od izvojenih sredstava obezbeđuju baletski stručnjaci koji se uključuju u realizaciju predstava.

Od 2015. osnivač je ,,DEČIJEG BALETSKOG FESTIVALA”, koji se održava jednom godišnje  povodom Svetskog dana igre CID UNESCO, svakog 29.4., koji takođe za prvu realizaciju dobija podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.  Ovaj Festival okuplja sve baletske studije i škole iz čitave zemlje.

Od samog početka rada Školice, dosta devojčica i dečaka je upisano u osnovnu i srednju baletsku školu ,,Lujo Davičo” ostvarivši izuzetan plasman na prijemnoj listi, od kojih je jedna bila stipendista u ,,Školi igre Ašhen Ataljanc”. Od sezone 2016/2017 u saradnji sa osnovnom i srednjom državnom baletskom školom Novi Sad, u BC-u se organizuje i vanredna nastava na nivou osnovnog baletskog obrazovanja za sva četiri razreda osnovne baletske škole, za šta se na kraju svake godine dobijaju zakonom predviđeni sertifikati. 

Ovim poslom počela je da se bavi prvenstveno iz ljubavi prema baletu, ali i u želji da kroz kreativan rad i doziranu fizičku aktivnost decu motiviše da se bave baletom i da zavole scenu i pozorište, a da sa druge strane steknu naviku za fizičkim vežbanjem i zdravim životom. Njen cilj je da sva deca koja se upišu u Školicu baleta prvenstveno zavole balet i klasičnu muziku i steknu osnove plesnog obrazovanja, kao i da ona deca koja pokazuju afinitete i predispozicije za profesionalno bavljenje baletom budu blagovremeno selektovana i usmerena na ozbiljnije programe i profesionalnu karijeru.

Asistent 

      Nikola Korać

Svet plesa spoznaje još 1998. u plesnoj školi „Natalija i Ivica“, gde za kratko vreme postiže brojne uspehe na nacionalnoj plesnoj sceni, osvojivši preko 15 titula. 2007. godine prelaz i u PK Lord gde nastavlja da se bavim latino plesovima i kreće da drži individualne časove za takmičare.

Posle kratke pauze zasniva radni odnos u ugostiteljstvu i dalje nastavlja sa plesom, ali kao solista u modernom i jazz baletu. Svoje plesno iskustvo stiče u plesnom studiu RIS i kao takmičar osvaja 2. mesto na Kup-u Beograda u kategoriji solo moderan/ balet muškarci.

2010. prolazi audiciju za „Školu igre Ašhen Ataljanc“ i tamo stiče osnove klasičnog baleta. 2012. osniva svoju školu plesa „N Dance Studio“ – školu modernog i jazz baleta za decu i odrasle. 2013. stiže do polufinala u u IV sezoni TV show-a „JA IMAM TALENAT“. Od 2016. učenik je srednje baletske škole ,,Dimitrije Parlić”, na smeru klasičan balet.

Stručni konsultant za metodiku klasičnog baleta

Gordana Sivčević (Ignjatović)

baletski pedagog

PC MLADOST Ana Pflug

Višedecenijski pedagog klasičnog baleta u nižoj baletskoj školi ,,Lujo Davičo“ iz Beograda. Sa svojim učenicima, kao repetitor, broji pregršt javnih nastupa, takmičenja i predstava. Od 2006. do 2008. godine bila je direktor BŠ ,,Lujo Davičo“, nakon čega odlazi u penziju. Svoj doprinos kulturi i baletu nastavlja da daje otpočevši saradnju sa ,,Školicom Klasičnog Baleta Ane Pflug“ gde kao stručni konsultant maksimalno doprinosi profesionalnom i posvećenom radu sa najmlađima. U decembru 2014. godine učestvuje aktivno u projektu ,,Baletskog centra Ana Pflug”, podržanog od Ministarstva u realizaciji V predstave ,,Fantazija o baletu”, kao i u selekciji i pedagoškom radu sa učenicima prvog razreda osnovne baletske škole.

Stručni saradnik

5DS_4744

Konstantin Tešea

prvak baleta Narodnog Pozorišta

Saradnik škole od 2014. kada se po prvi put uključio u rad na realizaciji predstave ,,Fantazija o baletu”, projekta podržanog od Ministarstva kulture i informisanja, gde je aktivno radio kao koreograf i repetitor.  2016. i 2017. godine učestvovao je u okviru realizacije 2. i 3. Dečijeg Baletskog Festivala, kao selektor programa Festivala. Takođe od početka nove sezone uključen je u realizaciju osnovne baletske škole, uključujući selekciju učenika na prijemnom ispitu, kao i pedagoški rad u okviru predmeta klasičan balet.

Nastavnica klasičnog baleta

Dalija Imanić Savić

prvakinja baleta Narodnog Pozorišta

Saradnica škole od sezone 2017/2018 u okviru programa za rekreativne grupe 7 do 11 godina, kao i pripremnog razreda osnovne baletske škole. Tokom školovanja i baletske karijere učestvovala je na brojnim baletskim takmičenjima u zemlji i inostranstvu ostvarivši zapažene rezultate. Kao aktivni igrač brojala je zapažene vodeće uloge u klasičnim i modernim baletima u okviru kompletnog repertoara baleta Narodnog pozorišta, stekavši tako status prvakinje baleta. Kao pedagog u okviru predmeta repertoar u srednjoj baletskoj školi ,,Lujo Davičo” radila je punih 15 godina, a nakon povlačenja sa scene, nastavlja svoj rad kao repetitor u Narodnom pozorištu, posvetivši se pedagoškom radu sa mladim solistima.

Nastavnik primenjene gimnastike

Aleksandar Radović

master prof. fizičkog vaspitanja 

Aleksandar je master studije završio na Fakultetu sporta i Fizičkog Vaspitanja u Beogradu, nakon čega je odmah bio zaposlen u struci  kao  prof. Fizičkog vaspitanja od 1-4. razreda u OŠ ,,1300 kaplara”, nakon 2 godine rada tu, počeo je da radi i sa nešto starijim uzrastima (5-8 razred). Takođe, paralelno sa pozivom nastavnika on radi aktivno i kao trener u: F.K. Železnik (2012-13 u zimskoj polusezoni), na poziciji pomoćnog trenera prvog tima i u  F.K. Lokomotiva ( 2014-15 u zimskoj polusezoni), kao kondicioni trener. OD septembra 2016., radi i kao kondicioni trener sa Nikolom Đurđevićem, reprezentativcem Srbije i vicešampionom Evrope u Tekvondu. Od oktobra 2016. je i pomoćni trener u FK ,,Železničar”.

U januaru 2016. uzeo je učešće u projektu  Social Capital and Youth Physical activity Harvarr SAD, a uzorak su činili učenici četvrte godine.

Sa baletskim centrom otpočeo je saradnju još od osnivanja uključivši se u vannastavne aktivnosti u prirodi ,,Sportski dani“, kao i u okviru sportske radionice na ,,BC RADIONICAMA U PRIRODI“. Aleksandar od početka ove školske godine aktivno sarađuje sa BC na predmetu primenjena gimnastika sa učenicama prvog razreda osnovne baletske škole.

 

 

 

 

 


Saradnik za scenografiju, scensku šminku i dekoraciju.

Radionica baletsko kreativno novinarstvo.


Sanja Pflug

sanja
Konzervator – restaurator kulturnih dobara, strukovni dizajner i dipl. novinar.  Završila master studije na Fakultetu Umetnosti u Beogradu. Autor je više naučnih radova iz oblasti korišćenja i preferencije boja.

U periodu od 2006-2009. pohađala je škole režije pri Kino klubu u SKC i DK Studentski grad, kao i školu glume Dimitrija Ilića, a od 2008. bila je izlagač na nekoliko izložbi, izmedju kojih je i „MIKSER“ 2011.

2013. godine bila je demonstrator u radionici keramike u okviru Festivala Veče otvorenih ateljea.

Sa Baletskim centrom ,,Ana Pflug“ d.o.o. sarađuje od samog početka i učestvuje u scenskom šminkanju polaznika, izradi scenografija i rekvizita, kao i u okviru 2 projekta BC-a: ,,Baletsko pozorište za decu” i ,,Dečiji baletski festival”, podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Od 2016. samostalno vodi sekciju škole ,,baletsko kreativno novinarstvo“.

 


Saradnik za medije i pozorišnu produkciju


Darko Štetin

darko-stetin


Podeli stranu na Facebook-u