Strucni tim

Stručni tim

Direktor, osnivač i pedagog klasičnog baleta

Ana Pflug
Ana Pflug

diplomirana balerina

diplomirani profesor sporta
(teorija i metodika plesa)

Rodjena 1986. godine u Beogradu. Svoje plesno i pedagoško obrazovanje stiče u baletskoj školi ,,Lujo Davičo”, nakon čega diplomira na specijalističkim akademskim studijama na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na odseku: teorija i metodika plesa u Beogradu i na taj način stiče najviše plesno obrazovanje u našoj zemlji u tom trenutku. Tokom studiranja dva puta je bila stipendista Republike Srbije, godinu dana bila je demonstrator na katedri plesova i objavila oko 15 naučnih radova iz oblasti baleta, sporta i psihologije umetnosti. U oktobru 2014. postaje zvanični član Međunarodnog saveta za igru (CID Unesco).

Od 2011. godine počinje da radi kao trener i stručni saradnik PK Mladost u okviru sekcije ,,Školica Klasičnog Baleta Ana Pflug”, a od marta 2013. otvara svoju firmu ,,Baletski Centar Ana Pflug d.o.o.” i počinje sa samostalnim radom u saradnji sa PK Mladost. Pored toga, od 2012. godine osmišljava samostalni projekat ,,BALETSKO POZORIŠTE ZA DECU” čiji je cilje edukacija najmlađih u sferi baletske umetnosti i pozorišta, u okviru koga je postavila koreografiju i bila repetitor za sedam autorskih baletskih predstava za decu izvedenih više puta u: pozorištu Dadov (,,Priča o baletu”, ,,Čudesno pozorište”, Božićna želja”, ,,Uobraženi prinčevi”) i u UK Palilula (,,Putovanje kroz Španiju” ) i u DKCB-u (,,Fantazija o baletu”) i u Pozorištu na Terazijama (,,Svemirska balerina”) . Peta i šesta predstava ,,Fantazija o baletu”, kao i ,,Uobraženi prinčevi” dobijaju podršku od strane Ministarstva kulture i informisanja, prošavši konkurs iz oblasti scenskog strvaralaštva, zahvaljujući kom se od izvojenih sredstava obezbeđuju baletski stručnjaci koji se uključuju u realizaciju predstava.

Od 2015. osnivač je ,,DEČIJEG BALETSKOG FESTIVALA”, koji se održava jednom godišnje  povodom Svetskog dana igre CID UNESCO, svakog 29.4., koji takođe za prvu realizaciju dobija podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.  Ovaj Festival okuplja sve baletske studije i škole iz čitave zemlje.

U samom početku rada, nakon završenih pripremnih programa veliki broj njenih učenika -devojčica i dečaka upisalo je osnovnu i srednju baletsku školu ,,Lujo Davičo” ostvarivši izuzetan plasman na prijemnoj listi, od kojih su neki bili i  stipendisti u ,,Školi igre Ašhen Ataljanc” i u ,,Nacionalnoj Fondaciji za igru”.

Od sezone 2016/2017 u saradnji sa osnovnom i srednjom državnom baletskom školom Novi Sad, njenom inicijativom BC-u počinje da organizuje i vanrednu nastavu na nivou osnovnog baletskog obrazovanja za sva četiri razreda osnovne baletske škole, za šta se na kraju svake godine dobijaju zakonom predviđeni sertifikati. Već nakon prve završene generacije, 2 učenice nastavljaju svoje profesionalno školovanje u Srednjoj baletskoj školi ,,Lujo Davičo”.

U okviru njenog dodatnog programa baletskog centra, redovno se održava saradnja sa stručnjacima iz Zemlje i Inostranstva, kroz različite Seminare i Master class-eve za učenike, ali i profesore te se na taj način konstatno vrši adaptacija i nadgradnja u skladu sa savremenim tokovima umetničke igre i pedagogije.

Ovim poslom počela je da se bavi prvenstveno iz ljubavi prema baletu, ali i u želji da kroz kreativan rad i doziranu fizičku aktivnost decu motiviše da se bave baletom i da zavole scenu i pozorište, a da sa druge strane steknu naviku za fizičkim vežbanjem i zdravim životom. Njeni ciljevi su: da sva deca koja se upišu u Školicu baleta prvenstveno zavole balet i klasičnu muziku i steknu osnove plesnog obrazovanja, kao i da ona deca koja pokazuju afinitete i predispozicije za profesionalno bavljenje baletom budu blagovremeno selektovana i usmerena na ozbiljnije programe i profesionalnu karijeru.

Nastavnice klasičnog baleta za decu

Jelena Momirov 

balerina Narodnog Pozorišta u Beogradu

Jelena Nedić
balerina Narodnog Pozorišta u Beogradu

Spoljni saradnik
Profesionalno usavršavanje

Randol Betancourt

Profesionalni baletski igrač sa Kube, solista baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu.  Svoj prvi angažman dobio je u Johanesburgu, gde četiri godine provodi u Joburg baletu. Potom je bio angažovan u Nacionalnom baletu Ekvadora.  Nosilac je medalja i nagrada na internacionalnim takmičenjima u Kejptaunu, Istanbulu i Pekingu.

Stručni konsultant za metodiku klasičnog baleta

Gordana Sivčević (ex Ignjatović)

baletski pedagog

PC MLADOST Ana Pflug

Višedecenijski pedagog klasičnog baleta u nižoj baletskoj školi ,,Lujo Davičo“ iz Beograda. Sa svojim učenicima, kao repetitor, broji pregršt javnih nastupa, takmičenja i predstava. Od 2006. do 2008. godine bila je direktor BŠ ,,Lujo Davičo“, nakon čega odlazi u penziju. Svoj doprinos kulturi i baletu nastavlja da daje otpočevši saradnju sa ,,Školicom Klasičnog Baleta Ane Pflug“ gde kao stručni konsultant maksimalno doprinosi profesionalnom i posvećenom radu sa najmlađima. U decembru 2014. godine učestvuje aktivno u projektu ,,Baletskog centra Ana Pflug”, podržanog od Ministarstva u realizaciji V predstave ,,Fantazija o baletu”, kao i u selekciji i pedagoškom radu sa učenicima  osnovne baletske škole.

Stručni saradnik

5DS_4744

Konstantin Tešea

prvak baleta Narodnog Pozorišta

Saradnik škole od 2014. kada se po prvi put uključio u rad na realizaciji predstave ,,Fantazija o baletu”, projekta podržanog od Ministarstva kulture i informisanja, gde je aktivno radio kao koreograf i repetitor. U periodu od  2016. do 2019. godine učestvovao je u okviru realizacije Dečijeg Baletskog Festivala, kao selektor programa Festivala. Takođe od početka nove sezone uključen je u realizaciju programa osnovne baletske škole, uključujući selekciju učenika na prijemnom ispitu, kao i povremeni pedagoški rad u okviru predmeta klasičan balet.

Stručni saradnik

Ana Pavlović

Prvakinja baleta Narodnog pozorišta

Saradnica škole od školske 2019 /2020. godine, kada počinje da radi na pripremi varijacija sa učenicima niših razreda baletske škole. Takođe, bila je i predavač u okviru master class programa na 5. Dečijem baletskom Festivalu. Od 2020/2021 u okviru novih programa Baletskog centra daje i master class-ove za sve učenike baletskih škola i igrače.

Stručni saradnik
KARAKTERNE IGRE

Olga Olćan

II solista baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu

Baletsku školu završila je 1999. godine u Novom Sadu u klasi Vere Fele.
Iste godine angažovana je u Baletu Narodnog pozorišta u Beogradu.
Zvanje trećeg soliste Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu dobija 2002. godine
Zvanje drugog soliste Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu dobija 2004. godine

• Od 2008 – 2012. godine honorarno radila  u srednjoj Baletskoj školi „Lujo Davičo“ kao nastavnik scensko-narodnih igara.

• Od 2018. predaje klasičan balet u Baletskoj školi „Lujo Davičo“ kao profesor klasičnog baleta

Stručni saradnik
SAVREMENA IGRA

SANJA NINKOVIĆ

II solista baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu


Baletsku školu “Lujo Davičo” u Beogradu završila je 2001. godine u klasi  Borislave Durić.
Iste godine postaje stalni član baletskog ansambla Narodnog pozorišta od kada učestvuje u celokupnom repertoaru.

Od 2003. Godine angažovana je u teatru i operi madlenianum gde je učestvovala u svim baletskim predstavama tog pozorišta.

Od 2009. godine angažovana je u Bitef Dance Company u predstavi “Mirisi cimeta” koreografa Guy Weizman i Roni Haver.


Saradnik za scenografiju, scensku šminku i dekoraciju.

Radionica baletsko kreativno novinarstvo.


Sanja Pflug

sanja
Konzervator – restaurator kulturnih dobara, strukovni dizajner i dipl. novinar.  Završila master studije na Fakultetu Umetnosti u Beogradu. Autor je više naučnih radova iz oblasti korišćenja i preferencije boja.

U periodu od 2006-2009. pohađala je škole režije pri Kino klubu u SKC i DK Studentski grad, kao i školu glume Dimitrija Ilića, a od 2008. bila je izlagač na nekoliko izložbi, izmedju kojih je i „MIKSER“ 2011.

2013. godine bila je demonstrator u radionici keramike u okviru Festivala Veče otvorenih ateljea.

Sa Baletskim centrom ,,Ana Pflug“ d.o.o. sarađuje od samog početka i učestvuje u scenskom šminkanju polaznika, izradi scenografija i rekvizita, kao i u okviru 2 projekta BC-a: ,,Baletsko pozorište za decu” i ,,Dečiji baletski festival”, podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Od 2016. samostalno vodi sekciju škole ,,baletsko kreativno novinarstvo“.


Saradnik za medije i pozorišnu produkciju


Darko Štetin

darko-stetin


Podeli stranu na Facebook-u