Priprema za baletsku školu

NAPREDNI NIVO 3

PRIPREMA ZA BALETSKU ŠKOLU-MLAĐA GRUPA

Grupa je namenjena deci uzrasta 7 i 8 godina, koja imaju određeno predznanje (srednji nivo) i psiho-fizičke predispozicije za balet, a imaju želju da se jednog dana upišu u baletsku školu. Predviđeni su časovi 3 puta nedeljno, i to tri do šest meseci 2 x 45 min (sa starom grupom) i jedan čas od 60-90 min (u grupi naprednog nivoa). Nakon toga deca prelaze na sistem 3 x 60-90 min (posebna grupa naprednog nivoa). Na časovima se rade priprema i osnove programa za niže razrede baletske škole. Polaznici ovih grupa se biraju tokom čitave godine, iz grupa srednjeg nivoa, a nakon formiranja jedne grupe njima se ne mogu priključiti novi polaznici. Tokom čitave godine, u osmišljavanju i realizaciji programa za ovu grupu (uključujući i prethodnu selekciju polaznika) učestvuje bivša profesorka klasičnog baleta i direktorka baletske škole ,,Lujo Davičo“ Gordana Sivčević – Ignjatović. Ova grupa predstavlja reprezentativnu grupu škole i učestvuje na svim nastupima škole

NAPREDNI NIVO 4

PRIPREMA ZA BALETSKU ŠKOLU-STARIJA GRUPA

Grupa je namenjena za decu koja žele da se upišu u baletsku školu, a imaju 9 i 10 godina (odnosno idu u treći ili četvrti razred osnovne škole). Ovoj grupi mogu pristupiti isključivo deca koja su prethodno završila NAPREDNI NIVO 1. Časovi se odvijaju četiri puta nedeljno po 90 min. Jednom nedeljno deca imaju čas koji obuhvata i osnove rada u špic patikama. Nakon godinu dana deca polažu prijemni ispit za željenu baletsku školu. Tokom čitave godine, u osmišljavanju i realizaciji programa za ovu grupu (uključujući i prethodnu selekciju polaznika) učestvuje bivša profesorka klasičnog baleta i direktorka baletske škole ,,Lujo Davičo“ Gordana Sivčević – Ignjatović. Ova grupa predstavlja reprezentativnu grupu škole i učestvuje na svim nastupima škole.


U poslednji čas…

Škola baleta čak i onima koji su se odlučili u poslednjem času za upis u baletsku školu pruža priliku da se priključe, organizujući individualne i grupne pripreme u aprilu i maju. Časovi su usmereni isključivo na uspešno polaganje prijemnog ispita za baletsku školu. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem naše kontakt forme ili kontakt telelefona/e-mail-a. Prijave se mogu slati do kraja aprila.


Podeli stranu na Facebook-u