Letnja škola

LETNJI PROGRAMI ŠKOLE ZA SEZONU 2020/2021
15.6.-15.7.2021.

Ove sezone Baletski centar organizovaće bogat program aktivnosti tokom leta i na taj način omogućiti sadržajno i kvalitetno provedeno vreme za sve one koji vole druženje, igru i muziku.
Aktivnosti koje su obuhvaćene ovim programom traju mesec dana te na taj način, daju priliku svim polaznicima da se oprobaju u nečem novom, nađu aktivnost za sebe i uklope se sa ostalim planovima tokom leta (odmor, raspust,letovanje itd…).

KLASIČAN BALET ZA DECU OD 4 DO 6 GODINA
Školica baleta za decu biće aktivirana po prvi put i leti, te će pored standardnog programa školice deca imati priliku i da pogledaju razne balete, probaju nove koreografije, a imaće i jedinstvenu priliku da vide prave balerine u špic patikama koje će igrati i slikati se sa njima. Letnja školica će dopuniti sve ono što ne stižemo tokom školske godine i pružiće deci mnogo novih iskustava koje nudi čarobni svet baleta.
Termini: ponedeljak i sreda od 17:45-18:30h

SAVREMENA IGRA ZA DECU OD 7 DO 13 GODINA
Za decu stariju od 7 godina pripremili smo jednu interesantnu letnju radionicu savremene igre, koja će pružiti jednu potpuno novu dimenziju igre onima koji već imaju baletsko iskustvo stečeno u mlađem uzrastu. Radionica savremene igre biće usmerena na razvijanje kreativnog pokreta, učenje različitih forma kretanja i sticanje ,,plastike porketa” kroz koju će deca obogatiti svoj scenski izraz, koji je kako u baletu, podjednako važan i u plesu, mjuziklu, glumi…
Termini: ponedeljak i sreda 18:45-19:30h

MJUZIKL ZA DECU OD 7 DO 13 GODINA
Nova radionica Baletskog centra, koja je ove godine doživela potpuni ,,BUM”, nastaviće da radi i tokom leta. Ovoj radionici mogu se priključiti i deca koja nisu prethodno pohađala časove mjuzikla, jer će letnja radionica sadržati nove koreografije i pokrete sastavljene isključivo za polaznike letnje škole. Na časovima će deca igrati, pevati, glumeti i sigurno se dobro zabaviti sa nastavnikom mjuzikla Đorđem Makarevićem (dipl. baletski igrač i dipl. režiser).
Termini: utorak i četvrtak 17:30-18:30h

REKREATIVAN BALET ZA ODRASLE

Balet za odrasle nastaviće da radi i leti. Časove će voditi balerine i baletski igrači iz Narodnog pozorišta u Beogradu. Časovi baleta će obuhvatiti osnovne baletske vežbe i pokrete, dodatne vežbe snage i istezanja sa rekvizitima, ali i rad na jednoj novoj koreografiji. Na ovaj način će polaznici sem što će sadržajno i kvalitetno ispuniti letnje dane, usput steći i lepu figuru.
Termini: utorak i četvrtak 18:40-19:40h

* Prijave za letnju školu se mogu slati 13.7., odnosno do popune mesta na telefon škole 060/0353230, na mail ana.pflug@yahoo.com ili putem kontakt forme na sajtu škole

Podeli stranu na Facebook-u