Zlato u Skoplju za naše balerine20.11.2021. održano je  Međunarodno baletsko takmičenje u Skoplju – Internatioanal Dance Competiotion Stage u Makedonskoj Nacionalnoj operi i baletu, u okviru koga je nastupila i naša škola. Takmičarski program obuhvatio je različite plesne discipline i takmičare iz različitih Zemalja: Grčka, Turska, Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija… 

Baletske učenice su se predstavile sa jednom grupnom tačkom, kao i 2 solo varijacije u okviru kategorije klasičnog baleta i jednom savremenom varijacijom u okviru kategrije za savremenu igru. U svim kategorijama osvojile su vrlo visok plasman. 

Žiri takmičenja sačinjavali su profesionalni igrači, pedagozi i licencirane sudije iz različitih Zemalja:  
1. g-đa Olga Pango iz Bugarske (direktorka Nacionalne Opere u Bugarskoj)
2. g-din Bahri Gurcan iz Turske (solista Nacionalnog baleta u Ankari)
3: g-đa Slađana Spasenovska iz Makedonije 

U okviru kategorije za klasičan balet učenice osvojile su
I MESTO – za koreografiju ,,Španska igra”u kategoriji klasičan balet za manje grupe (u izvođenju: Anstasije Lalić, Maje Avdić, Jelisavete Otašević, Milice Andrić i Ive Polovine)
I MESTO – varijacija ,,Vile Mrvice” iz baleta Uspavana lepotica u izvođenju učenice Ive Polovine
III MESTO – varijacija ,,Vile Žitnog klasja” iz baleta Uspavana lepotica u izvođenju učenice Maje Avdić.

U okviru kategorije savremena igra osvojeno je:
III MESTO – solo tačka ,,Želja” u izvođenju učenice Anastasije Lalić

Čestitamo našim učenicima, profesorima i saradnicima koji su doprineli ovom velikom uspehu na internacionalnom takmičenju i to po prvi put u njihovom baletskom školovanju. Želimo svim takmičarima puno uspeha u daljem radu i nadamo se da će ovakvi i slični uspesi samo još dati veću motivaciju i želju za napredovanje, kao i da će nas vrlo brzo ponovo očarati svojom igrom i energijom na nekoj novoj sceni. 

Zahvaljujemo se na pozivu i sjajnoj organizaciji Makedonskog tima STAGE, na čelu sa g-đom Tamarom Gjurčinovskom, koja je prepoznala naš rad i talenat i i bila inicijator ovog divnog događaja i susreta u Skoplju. 
 

Podeli stranu na Facebook-u