Poseta Nacionalnoj baletskoj školi u Bugarskoj25. maja 2022. godine naše učenice IV razreda i njihova profesorka Ana Pflug, nakon izvanrednih rezultata na II Kontinentalnoj Balkanskoj Olimpijadi umetnosti i igre u Solunu, bile su pozvane od strane organizatorke takmičenja g-đe Evgenije Vede i člana žirija g-đe Rioline Topalove, ujedno i koreografa i zamenika direktora baleta nacionalne Opere i baleta u Sofiji, da dođu u posetu i obilazak Nacionalne baletske školu u Sofiji – Национално училище за танцово изкуство (НУТИ).

Našim učenicima i profesorki ukazana je izuzetna čast da su mogli da pogledaju uživo kako izgleda i funkcioniše jedan ozbiljan kompleks i  Nacionalna baletska škola, koja je iznedrila veliki broj umetnika na svetskom nivou. Nakon obilaska same škole, koju čine dve zgrade kao i posebna spavaća smeštajna jedinica za učenike ove škole, naša deca imala su priliku da prisustvuju času klasičnog baleta VI razreda kod čuvene g-đe Fani Tcherneve u čijoj su klasi su bile učenice koje su se takmičile sa našim učenicama u Solunu. 

Poseta ovom zaista impresivnom kompleksu u kome su na samim hodnicima mogli da zatekneu velike baletske zvezde, ostavio je ogroman utisak i impresiju na njih te smo sigurni da će ih još jače i više motivisati za dalje.

Takođe, na kraju naše turneje, naše učenice dobile su i ekskluzivni  poziv za prisustvo audiciji za upis u NUTI 25. juna ove godine u Sofiji, koja se vrši za upis novih učenika VI-VIII razreda u njihovu baletsku školu, za koje se već sada aktivno pripremaju neke od njih. 


Podeli stranu na Facebook-u