Božićna želja – proslavlja 10 godina od premijere

U ponedeljak, 25. decembra 2023. godine sa početkom u 19:30h, u Pozorištu na Terazijama u Beogradu, biće održana baletska predstava za decu ,,Božićna želja”. 

Baletska predstava u 3 čina, deo je projekta ,,Baletsko pozorište za decu”, koje je 2015. godine podržano i sufinansirano od strane Ministarstva kulture i informisanja. Predsava ,,Božićna želja” ove godine slavi 10 godina od premijernog izvođenja u decembru 2013. u Pozorištu ,,Dadov” u koreografiji Ane Pflug. Od tada se u kontinuitetu uspešno izvodila više desetina puta na mnogim scenama Beograda. 

Preko 100 učesnika ove predstave čine polaznici različitih baletskih škola i studija, kao i predškolskih ustanova iz čitave Srbije (Beograd, Čačak, Niš, Zrenjanin, Kragujevac…). Među njima su i nagrađivani učesnici 6. Međunarodnog dečjeg baletskog Festivala, kao i solista baleta Narodnog pozorišta Toma Križnar.  

U repeticiju i adaptaciju koreografije uključeni su prvak baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Tešea i solistkinja baleta Narodnog pozorišta Maja Ostojin. 

,,Božićna želja” je prava zimska bajka, u kojoj dečiji snovi postaju stvarnost. Priča govori o jednoj trapavoj devojčici koja je na Badnje veče poželela da naučl da igra, ali na putu do Laponije, Tetka Božicinog pomoćnika susreću razne nevolje, koje će moći da reši samo Ledena kraljica. 

Na veličanstvenoj sceni Pozorišta ne Terazijama, prikazaće se stotine mališana od 3 do 18 godina, koji će igrati zajedno sa profesionalnim baletskim umetnicima. Ovim jedinstvenim pristupom realizacije baletske predstave se učesnicima pruža prilika da prikažu svoja baletska znanja, da se umetnički izraze kroz pokret i da steknu ogromno scensko iskustvo. Gledaoci će moći da uživaju u uvežbanoj i veseloj dečjoj igri, ali i u ozbiljnim profesionalnim igračkim deonicama velikih baletskih umetnika. 

Info i rezervacija karata na telefon 0600353230

Podeli stranu na Facebook-u