6. Dečji baletski festival

Poštovani predstavnici baletskih škola i baletskih studija,

pozivamo vas da i ove godine uveličate 6.Dečiji baletski festival, koji se održava u Beogradu sa ciljem da se kroz prezentaciju baletskih škola i studija, susrete baletskih umetnika, pedagoga i učenika i organizovane stručne radionice, debate i ture usmeri pažnja na baletsku umetnost dece i njihovo umetničko stvaralaštvo.

Ove godine, uz podršku 2 najznačajnije institucije u našoj zemlji koje su prepoznale vrednost ovog projekta: Narodno pozorište u Beogradu i Dečiji kulturni centar Beograda, u okviru 6. Dečijeg Baletskog Festivala biće organizovane brojne aktivnosti poput:

– ture kroz Muzej i zgradu Narodnog pozorišta i predavanja o istoriji igre;

– kurseva scenske šminke i frizure sa profesionalnim šminkerima i vlasuljarima;

– stručna debata pod nazivom ,,Umetnička igra mladih – izazovi i mogućnosti u novom kulturološkom ambijentu” usmerena na pedagoški, koreografski i producentski rad baletskih studija i škola;
 

– brojne radionice i masterclass-ovi sa istaknutim baletskim umetnicima Narodnog pozorišta

– koncertni program u Dečijem kulturnom centru na kome će se predstaviti baletske škole iz čitave Srbije

– dodela specijalnih nagrada  učesnicima koncertnog programa 

Pozivamo vas da 18.11.2023. godine zajedno sa vašim učenicima i polaznicima budete deo Pozorišne magije, saznate nešto novo o baletu, upoznate velike baletske umetnike, osvojite specijalne nagrade i upoznate nove baletske prijatelje.

Prijave za Festival trajaće do 25.10.2023. godine, a uplate kotizacija do 10.11.2023. godine.  Za sve informacije budite slobodni da nas kontaktirajte putem kontakt telefona i viber call-a na  064/8852510 (Aleksandra Stojanović), 064/1520247 (Ana Pflug) i e-maila: info_dbf@yahoo.com, kao i na zvaničnom sajtu organizatora www.bcanapflug.com

U nadi da ćemo se opet okupiti u velikom broju i uživati u igri naših najmlađih

Šaljemo vam velike baletske pozdrave,
Organizacioni tim 6.  Dečjeg Baletskog Festival
a

Pogledajte ovde arhivu prošlih Festivala i preuzmite dokumenta za učešće

Podeli stranu na Facebook-u