Veliki uspeh naših učenica u Bugarskoj

U okviru VIII Međunarodne Balkanske Olimpijade muzike i igre u organizaciji Balkanske alijanse  održane 30.4.2022. u Sofiji, Bugarskoj, učestvovale su naše učenice IV razreda osnovne baletske škole: Anastasija Lalić, Maja Avdić, Iva Polovina i Milica Andrić, predstavivši svoju Zemlju u nekoliko kategorija klasičnog baleta na profesionalnom Elite nivou sa izuzetnim uspehom i to:

Maja Avdić
1. mesto u kategoriji Classical Dance Repertoire, nivo Elite sa varijacijom Paquite iz istoimenog baleta

Iva Polovina
1. mesto u kategoriji Ballet Repertoire, nivo Elite sa varijacijom princeze Florine iz baleta Uspavana lepotica

Anastasija Lalić

2. mesto u kategoriji Ballet Repertoire, nivo Elite sa varijacijom Lize iz baleta Vragolanka

Milica Andrić

2. mesto u kategoriji Ballet Author, nivo Elite sa varijacijom ,,Zvezdica “

Bačetski žiri bio je sastavljen od samih baletskih zvezda priznatih kako u Bugarskoj,t ako i u čitavom svetu: Prima balerine Nacionalne opere i baleta u Sofiji Marta Petkova i Sara Nora Krysteva (bivši šef baleta u istoimenoj kući), kao i direktor Nacionalne opere i baleta u Sofiji g-din Trifon Mitev.

Na samoj ceromoniji dodele nagrada naše učenike, sudije, kao i sve prisutne u publici predstavila je njegova ekselencija ambasador naše Zemlje u Bugarskoj g-din Željko Jović, koji je uručio medalje i plakete o čemu je pisano i na samom sajtu Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj Амбасада Републике Србије у Републици Бугарској (mfa.gov.rs) 

Naše učenice su pravo učešća na Međunarodnom nivou ostvarile dobivši prvo mesto na Balkanskoj Olimpijadi održanoj u Nišu mesec dana ranije, a nakon ostvarenih zapaženih rezultata na takmičenju u Sofiji dobile su Grand Prix za učešće na kontinentalnom nivou u Solunu 21. maja za šta se već uveliko pripremaju! 

Posebno se zahvaljujemo g-đi Evgeniji Vedi na pozivu, gostoprimstvu i ukazanoj časti da budemo predstavnici naše Zemlje na međunarodnom nivou. Kao i g-dinu Željku Joviću, koji nam je ukazao posebnu čast prijemom u Ambasadi Republike Srbije u Bugarskoj dan uoči samog takmičenja, odmah po dolasku u prestonicu Bugarske.

Čestitamo profesorima i svim učesnicima na ostvarenim rezultatima. Posebno se zahvaljujemo i njihovim roditeljima na beskrajnoj podršci bez koje dečiji snovi ne mogu postati stvarnost!
Podeli stranu na Facebook-u