Uobražene princeze ponovo na velikoj sceni

Photo by Dragan Radojevic

 

Nakon nekoliko godina pauze usled epidemije Covid19, Baletski centar vratio se na velika vrata sa već dobro poznatom baletskom predstavom za decu ,,Uobražene Princeze”, ali ovoga puta u jednom sasvim novom ruhu! Po prvi put ova simpatična predstava (premijerno izvedena 2013. godine u Pozorištu Dadov) bila je adaptirana tako da su se njoj priključile brojne balerine iz različitih predškolskih ustanova Beograda, sportski i plesni klubovi, kao i 2 baletska studia  iz Zrenjanina i Kragujevca, dugogodišnjih saradnika Baletskog centra.

Tako je, u režiji, koreografiji i libretu direktorke Ane Pflug na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama pred prepunim gledalištem izveden jedan veličanstven spektakl u kome je učestvovalo preko 150 učesnika uzrasta od 3 pa do 20 godina.

Radnja ove najigranije baletske predstave za decu smeštena je na jednom ruskom dvoru, čije je kraljevstvo napala dvoglava aždaja i otela kralja, koji je imao dve jako razmažene i uobražene ćerke. Njih je bilo neophodno naterati da se pomire kako bi spasile kralja i razbile čaroliju. Ali, to nije bilo lako, pa je celo kraljevstvo moralo da se uključi u borbu protiv ove začarane nemani, čiju je kletvu mogao da skine samo pogled u zlatno ogledalo uobraženih princeza.

Publika je 26.12.2022. godine sa početkom u 19:30h imala priliku da bude deo jednog jedinstvenog scenskog spektakla u kome su učestvovala deca različitih plesnih i baletskih škola i sportskih klubova Srbije, dok su deca kao učesnici bila deo projekta od neprocenjlive važnosti za njihov psihofizički razvoj, obrazovanje i scensko iskustvo  Tok ponedeljka gromkim aplauzom i ovacijama publika je nagradila:

  • Sve polaznike BALETSKOG CENTRA ,,ANA PFLUG“
  • polaznike privatnih predškolskih ustanova HAPPY KIDS,  ADRIJANA i MEZIMČE (u kojima se sprovodio program baleta Baletskog centra)
  • umetničke klizačice iz takmičarske selekcije KKK ,,Mladost“ 
  • polaznice plesnog studia ,,SKAYA“ (koji se bavi scenskim pokretom i modernim plesom)
  • polaznice baletskog studia ,,STAGE“ iz Zrenjanina
  • polaznice baletskog studia ,,APLAUZ“ iz Kragujevca
  • učenice srednjih baletskih škola (bivše učenice i polaznice Baletskog centra)
  • specijalne goste iznenađenja

Baletska predstava ,,Uobražene Princeze” između ostalog predstavlja projekat ,,Baletskog Centra Ana Pflug d.o.o.“ – BALETSKO POZORIŠTE ZA DECU, koji je dve godine za redom bio podržan i sufinasiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i u okviru koga je osmišljeno i realizovano 7 baletskih predstava za decu u postavci i koreografiji Ane Pflug. 

Galeriju fotografija sa svih naših predstava možete pogledati ovde.

 

Podeli stranu na Facebook-u